Enquete over groenvoorziening/onderhoud in Muiderberg door Vereniging Dorpsraad Muiderberg

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Algemeen

Het kwaliteitsniveau van het onderhoud van de groenvoorziening leidt momenteel tot veel discussie en klachten in Muiderberg en de rest van Gooise Meren.

De volgende oorzaken kunnen mogelijk daar de reden van zijn:

1. De gemeente heeft om bezuinigingsredenen de kwaliteitseisen voor onderhoud verminderd. Op een schaal van A tot D heeft het college besloten om voor Muiderberg van beeldkwaliteit B naar C te gaan.

2. Daarnaast wordt op bepaalde plekken in het dorp minder gemaaid om ecologische redenen. Op sommige plekken wordt minder en later gemaaid, niet vanwege bezuinigingen, maar vanwege voortschrijdend inzicht over de schade aan de natuur, die dit oplevert. Zonder bloemen geen insecten en zonder insecten geen bestuiving en geen vogels, vleermuizen etc.

3. De via een aanbesteding ingehuurde bedrijven voor onderhoud maken gebruik van niet altijd deskundige hoveniers en soms te groot materieel, die beide onnodige schade veroorzaken aan het groen.

Door middel van een enquête wil de Dorpsraad uw input en mening vragen over de openbaar groenvoorziening en het onderhoud in Muiderberg. Deze enquête wordt geheel anoniem verwerkt.

Het bestuur van de Dorpsraad wil de uitkomst van deze enquête presenteren aan de Gemeente Gooise Meren om ervoor te zorgen dat het belang en wensen van de inwoners wordt meegenomen in het Groenbeleid en de uitvoering daarvan.

Hierbij onderstaand de link naar de online enquête i.v.m. Groenvoorziening en onderhoud Muiderberg. U kunt deze enquete tot 10 november 2024 invullen. https://dorpsraadmuiderberg.typeform.com/to/z7yuOUCR